Бизнес анимация: Как да брандирате вашата бизнес анимация?

June 6, 2013

Бизнес анимация – едно от модерните оръжия на онлайн маркетинга. Като компания продуцираща видеа, ние често гледаме продукти на конкурентни компании за бизнес анимация. Понякога сме много вдъхновени от видяното, но понякога имаме ужасното чувство, че ни спамят с видео.

Създаването на бизнес анимация може да е доста деликатна задача. Изисква се да бъде добре брандирано, но не прекалено натрапващо с лога и слогани. По-долу сме изброили няколко добри и няколко лоши практики при барндирането на вашата бизнес анимация.

бизнес анимация

Добри практики за бизнес анимация:

Включете логото, призив за действие и линк във вашата бизнес анимация.  

Зрителите трябва да са наясно, че вие им предлагате продукта X на марката Y. И специално наблегнете на призива за действие. Дори да сте предложили прекрасен продукт или услуга, ако не упътите зрителя как да ви стане клиент, вашата бизнес анимация няма да конвертира толкова много. И обратното е вярно – ако се унасята в обяснения ставате достадни и рискувате да изгубите зрителите си.

Използвайте цветовете и стилистиката, наложени в уебсайта и логото на бранда. Брандингът на една бизнес анимация не винаги е директен, може да бъде и коствен. Използването на вече наложената стилистика създава атмосферата на познато преживяване. Ако сайта ви има наложен 2D стил, не е уместно анимацията ви да е в 3D стил.

Обяснете проблема и решението, което предлагате.

Лоши практики за бизнес анимация:

Наистина ви умоляваме да не повтаряте името на компанията си на всеки 5 секунди. Няма по-досадно нещо.

Не използвайте логото си като фон. Това кара вашата бизнес анимация да изглежда като предпоследна версия с воден знак.

Не използвайте вашата бизнес анимация като телевизионен спот. Хората са достатъчно облъчени от ежедневните реклами по телевизията. Тук имате шанс реално да покажете защо те имат нужда от вашата помощ и как можете да направите света им по-добър. Възползвайте се от това!

Това бяха нашите няколко съвета за по-добър брандинг на вашето бизнес видео.

***Абонирайте се за нашия бюлетин (безплатно е)***

video advertising; видео реклама

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

Оставете коментар