7 Факта за видеата “Бяла дъска”

January 26, 2015

Подема на видеото над текста превръща уайтборд анимацията (whiteboard animation) в популярен избор за стил на анимация от малките и средни бизнеси. 

Нека разгледаме защо:

 

1. Еволюционна психология.

Рисуването е част от човешката култура още от времето на Палеолита. Първите опити на хомо сапиенс да комуникира са били чрез пиктограми и идеограми. От тях произлизат азиатски езици като китайския.


Връзката между създаването на изображения и разказването на история е част от еволюцията ни като биологичен вид. И става все по-силна в съвременния дигитален свят.

2. Емоции и убеждения.  

В публикацията си „В окото на ума: Транспортно-изобразителен модел на влиятелния разказ“, психолозите Мелани Грийн и Тим Брук защитават тезата, че когато хората бъдат пленени от разказа и потока на мисли в главата им спре, техните намерения могат да бъдат променени. 

бяла дъска анимация

С други думи, когато зрителите бъдат пленени от добре написан разказ, разказа може да повлияе на нещата, които са склонни да вярват, въпреки че същите твърдения извън контекста на разказа може да противоречат на вярванията им.

По този начин чрез разказ могат да бъдат променени вижданията ни относно вярата, политиката, бизнеса и много други.

3. Успешната комуникация.

Изживяването на разказа никога не е било по-пленяващо. С уайтборд анимацията зрителите бързо са привлечени към историята чрез вълнуващи илюстрации и войсовър, който ефективно комуникира посланието ви.

В свят, който кипи от стимули е меко казано освежаващо да гледаш нещо, което лесно пленява вниманието ти и комуникира посланието по достъпен и забавен начин.

 

4. Лесно и просто за разбиране.

Със своята почти детска привлекателност, уайтборд анимациите са много полезни за образоването на потенциалните клиенти относно трудните за разбиране теми.

Независимо дали разказвате историята на своя бранд или демонстрирате ползите от продуктите или услугите си.

 

 

5. Дългосрочната памет.

Когато комбинирате добрите идеи и концепции с увлекателни изображения, имате печеливш билет за дългосрочната памет на потенциалния клиент. Този тип памет е точно това, което ви трябва, когато говорите или образовате вашите понтециални или лоялни клиенти.

бяла дъска, уайтборд

Вероятно ви се е случвало да обсъждате с приятел „Видя ли новото видео на…?“

Това се случва когато видеото е повлияло на вашата дългосрочна памет, а не просто е минало през екрана на монитора.

 

6. Любопитството.

Уайтборд анимацията използва рисунки, за да създаде герои и ситуации пред очите на зрителите. С всяко ново изречение се развива една все по-завършена идея. Това кара зрителите да продължават да гледат и да видят какво ще се случи в края.

Уайтборд видеата също се използват успешно при продажбите на информационни продукти и книги. Те увеличават нивото на любопитство на зрителите и желанието им да си купят вашия продукт. 

Успешен пример за този подход е уайтборд видеото на Робърт Чалдини и неговата книга “Влиянието”.

 

7. Семпла и достъпна.

Уайтборд анимацията е опростен начин да разкажете история без да използвате усложнени графики и герои. Видеата „бяла дъска“ също са  достъпни за малките бизнеси и им позволяват да се докоснат до пълния потенциал на видео маркетинга.

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

Оставете коментар