Лендинг Страници: 5 от Най-добрите Лендинг Страници с Видео

November 9, 2013

Видео продукцията никога не е била по-достъпна за бизнесите от всеки ранг. Този факт позволява на компаниите да използват видео не само на главната си уеб страница, но и на своите лендинг страници (landing pages).

Днес ще обънем внимание на няколко страхотни лендинг страници, които използват онлайн видео.

Лендинг страниците имат за задача да обяснят точно, бързо и ясно с какво се занимавате и евентуално да ви подбудят към стриктно действие – било то събиране на данни или покупка на продукт.

Ето и петте наши люмиби примера за страници с корпоративно видео:

1. Google!

лендинг страници с видео

 

Харесва ни подхода на Гугъл. Използват два главни цвята и останалото е ясно и семпло. Призивът към действие и ваучерът за реклама изпъкват веднага.

Готино:

Ваучерът – ако искаш да спечелиш потребителите, дай им нещо безплатно. Не всички могат да го направят, но ако успееш си златен.

Текстът – посланието не внушава дългосрочни договори и обвързване с услугата. “Поискай своята безплатна проба” на бутона е перфектния призив за действие.

Място за експерименти:

Заглавието на видеото – за хората, които не са експерти в онлайн маркетинга, AdWords може да бъде доста сложна система, за това подканата към посетителите да изгледат видеото би могла да бъде и  по-агресивна.

2. Optimizely

Optimizely използва видеото си, за да демонстрира колко лесно се използва апликацията им.

05_optimizely

Готино:

Няма нуджа от регистрация. Позволяването на потребителите да пробват услугата с малко или никакви бариери може да увеличи конверсиите. Дори някой потребител да не се регистрира, може да се превърне във върл фен на услугата им.

Място за експерименти:

Бих съкратил видеото. Видео с дължина от 4 минути може да даде много подробна информация, но кратко видео, което да буди интерес би свършило добра работа относно вирусния маркетинг.

Хората, които са проявили интерес продължават, останалите пък биват запознати с бранда и услугата. Така имат възможността да увеличат своя word of mouth marketing. 

3. Zoho Books

Вместо да те карат да четеш за всичките си финкции, от Zoho Books обясняват възможностите, които предоставят с 60 секундно видео. 

06_zoho_books

Готино:

Видеото заема голям част от екрана. В едно от последните си проучвания, Kelsey Group установиха, че 21% от хората изгледали видео на лендинг страници правят поръчка. От Zoho Books са взели правилното решение, правейки видеото си толкова голямо спрямо останалата част от страницата. 

Място за експерименти:

Ембедване на видеото. Не защото видео качено на сайта бави скоростта на зареждането, а защото ембедването на видеото позволява на желаещите да попълнят данните си докато гледат видеото.

 

4. Dropbox

 

10_dropbox

 

DropBox – Една от малкото компании, които са напълно инвестирани във видео маркетинга и едно от приложенията, които използваме най-често при трансфер на данни. 

Яко:

Тъмбнейлът на видеото е прекрасен. В себе си инкорпорира логото и бутона “Play”.

Място за експерименти:

Слоган!

Би било интересно да се установи влиянието на слоган на страницата. Има определена част от посетителите, които искат да научат повече за продукта/услугата, но нямат времето или търпението да изгледат видеото.

В този случай един кратък слоган, който предава посланието и засилва интереса би бил ефективен. Но ще трябва и доста A/B тестинг за да се установи оптималния копирайтинг. 

5. Groupon

07_groupon

Групон са известни с нестандартния си подход към маркетинга. Но да използваш видео, за да накараш хората, които искат да се отпишат от бюлетина ти да се запишат отново с видео… ГЕНИАЛНО! 

Много готино:

Идеята е жестока, емоцията е релевантна и определено бихме им простил за поредния спам, след като изгледаме забавното им видео, в което Дерек бива наказан!

Определено една от малкото лендинг страници, с цел различна от привличането на нови запитвания.

images

 

Друго полезно нещо от света на генерирането на лийдове чрез бизнес видео са новите видео хостинг услуги от сорта на Easy Web Video. Накратко това, което правят е че елиминират нуждата от лендинг страница към видеото ви и превръщат самото ви видео в лендинг страница. 

Например: Ваш потенциален клиент попада на видеото ви, гледа част от него и в най-интересния момент видеото спира и му иска контактите. Или пък в самото видео се появява бутон, който води директно към PayPal и подбуждате зрителите си да ви станат клиенти на място. 

Определено не сме видяли всичко от видеото като маркетингов инструмент и ни очакват все по-интересни идеи и приложения.

 

 

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

Оставете коментар