Видео маркетинг – Какво означава “Видео Маркетинг”

June 24, 2013

Какво наистина означава “видео маркетинг”?

Иновативните технологии са прекрасно нещо, но могат да имат и страничен ефект – заблуда в терминологията. Такава фраза в момента е „видео маркетинг“. Хората обикновено  говорят за едно от две неща, когато става въпрос за видео маркетинг и не правят разлика в значенията.

Едното значение се използва, когато става въпрос за „ маркетинг с видео“,  другото значение визира „маркетинг на видео“. Нека разгледаме двата случая.

бизнес видео, видео маркетинг

 

Маркетинг С Видео

Хората, които използват „маркетинг с видео“ обикновено продават продукт или услуга и изпозват видеото, за да ги обяснят. Това в повечето случаи включва вкарването на видео в методите за директен маркетинг или поставянето на уеб видео на началната страница на техният уебсайт.

Други примери на този тип видео маркетинг  включват:  

Събиране на актуални данни от потребителите с цел подобряването на конверсията на уебсайта или бизнеса. – 

Включването на корпоративно видео в e-mail маркетинг кампании с цел разбиране кои потенциални клиенти са заинтересувани от нов продукт или услуга на фирмата.

Използване на записани уебинари като източник за генериране на запитвания.

Ето един пример за „маркетинг с видео“:

Това видео е предназначено да уведоми посетителите на нашия уебсайт за дейността ни и как можем да бъдем полезни на техния бизнес. То не би било дори наполовина толкова ефективно, ако се сложи само в YouTube.

Главната цел на „маркетинг с видео“ е видеото да бъде средство за по-добро маркетиране на продукти пред хора, които са клиенти или потенциални такива. Дори маркетирането на видео пред хора, които не са ви клиенти би имало огромен ефект за маркетинг „от уста на уста“.  

След като някой се е абонирал за вашата фейсбук страница, туитър, или e-мейл, то би била добра идея да им напомните за вас и да ги наградите за проявения интерес, като им разкажете по-подробно за вас чрез видео маркетинг.

 

Маркетинг НА Видео

Бизнесите, които мислят за видео маркетинг като за „ маркетинг НА видео“  в повечето случаи се опитват да изградят името на бранда си. Това си прави давайки на зрителите да почувстват идеята и концепцията в малък пакет, проектиран да достигне навсякъде и да бъде споделен.

В най-добрия случай видеото би било достатъчно пленяващо, за да бъде споделяно в тясно таргетирана аудитория от потенциални клиенти. В такъв случай, сте постигнали миража на днешния видео маркетинг, наречен вирусно видео. Поради целите на този тип видео маркетинг, видеата се създават с цел забавление повече отколкото с цел обяснение.

 

След като видеото е продуцирано, често се качва в много от най-големите сайтове за видео хостинг и потребление като YouTube, Vimeo, Wistia и други. Тези видеа често са акомпанирани от кампании в социалните медии, достигат до блогъри и с всякакви средства се борят за повече гледания.

 

Ето ви и любимия ни пример за успешно вирусно видео. Чист пример за маркетинг НА видео:

 

*** Абонирайте се за нашия бюлетин тук (безплатно е) ***

video advertising; видео реклама

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

Оставете коментар