Емоциите във вашата видео реклама – Хумор

August 17, 2013

Успешната видео реклама трябва да притежава ключови характеристики като добра идея, качествено озвучаване, безупречен синхрон между звук и картина и професионална визия. Но всичките технически подробности накуп не са достатъчни, за да вдъхновят искрен интерес.

Тайната е емоция, която да придаде цвят на вашата продукция. В различните случаи подборът на емоция зависи от целта на вашата реклама и аудиторията й. Понякога е нужен гняв, тъга, изненада, или комфорт…

…а пък доста често правилният избор е хуморът.

Нека видим кога и как работи провокирането на смях (в добрия смисъл).

 

Грабва вниманието

Повечето хора са заобиколени от  мрачен негативизъм. Опитайте се да им подарите весела усмивка и те искрено ще оценят жеста ви. Ако инжектирате една видео реклама с хумор, то мигновено става свежо и интересно за гледане. Няма значение, че продуктът ви е обикновена четка за зъби или флаш памет . Ако вашето корпоративно видео разсмее хората, те ще ви подарят вниманието си и с удоволствие ще чуят за вас и вашия бизнес.

 

Прави нещата смилаеми

Помните ли онзи досаден учител от гимназията? Онзи, който говореше толкова монотонно и скучно, че ви засмукваше в абсолютното безвремие. Там, където всяка една секунда е цяла вечност. А сега си спомнете за забавния му колегата, чиито часове чакахте с нетърпение. Просто знаехте, че ще е много весело, заради готините му шеги.

Няма нужда да казвате къде усвоявахте повече информация!  Хуморът прави нещата достъпни и разбираеми. Хората наострят уши и схващат сложни идеи, ако са поднесени по забавен начин. Това е задължително в случай, че се стремите да предаде трудно смилаема концепция чрез своята видео реклама.

 

Забавната видео реклама се помни 

Вероятността хората да си спомнят някоя весела видео реклама е в пъти по-голяма от това да се сетят за скучен и обикновен клип. Ще успеете ли да се задържите в съзнанието на зрителите? Ще ви знаят ли като “ония със смешната реклама, където сладката панда-мутра се появява, само щом си помислите да откажете сирене”… или ще ви забравят завинаги?

 

Премахва скептицизма

Представете си, че сте на уредена от приятели първа среща, на която не познавате другия човек. Как ще направите добро първо впечатление? Имате две опции:

А) Да изстреляте като картечница подробна суха фактология от живота си.

Б) Да разчупите обстановката с една-две весели шеги.

Личният опит подсказва, че вторият вариант определено е за предпочитане. Хуморът помага на хората да се отпуснат и да усвоят нова информация лесно. Той има силата да очарова.

 

Придава вирусен ефект

Има вероятност да създадете вашата видео реклама, толкова изкушаващо смешно и оригинално, че всички да се влюбят в нея. Ако взривите уеб пространството и провокирате хората сами да споделят видео  ви, ще добиете огромна популярност.

Ще превърнете зрителите си във ваши агенти. Представете си някоя забавна реплика от вашата видео реклама да се промъква в ежедневните разговори. Или пък мелодията ви да има лесни и забавни лирики, които да си пееш цял ден след като изгледаш рекламата.

 

Хуморът определено е мощно средство, което използвано в правилните граници и моменти може да даде прекрасни резултати за бизнеса. 

Но хуморът не е единствената вкусна подправка за вирусна уеб видео реклама. 

В следващите ни публикации ще говорим за други такива като гняв, тъга и изненада.

       ***Получавай най-новата информация (безплатно)***

video advertising; видео реклама

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

Оставете коментар