Продукцията на видео реклама: Няколко тънкости при изработка на видео реклама

June 18, 2013

Видео реклама

Видео съдържанието определено се харесва на онлайн потребителите. След като са се озовали на началната ви страница, най-добрият начин да ги задържите на нея е чрез видео реклама.

Има няколко начина да увеличите потенциала на вашата видео реклама и конверсиите, които тя генерира за вас. Нека изброим няколко от тях.

 

Целите и проблемите на вашия бизнесвидео реклама; реклама видео

Сигурно сте чували онази поговорка, че трябва да знаеш накъде отиваш, за да стигнеш целта си. В бизнеса този принцип си е доста реалистичен.

За това в началото на продукцията на вашата видео реклама, най-вероятно ще ви зададем доста специфични въпроси, които да дадат яснота на нас, както и на вас за целите и проблемите на вашия бизнес.

Винаги се радваме на собствениците на бизнес, които могат да дадат точна и ясна информация с която да боравим, за да отведем кораба им в правилната посока и да генерираме страхотни резултати за тях.

 

Таргетиране на аудиторията

 

видео реклама
След като сме изяснили и поставили целите, става много по-ясно за разбиране кой всъщност е вашият клиент и какви отговори търси. Да се опитваш да четеш учебника по астро-биология на деца, които биха предпочели да се замерят с листчета би било пълна загуба на време.  


Не винаги е лесно да кажеш кой точно е твоят клиент. Такъв случай за нас беше продукцията на видео реклама за пицарии Дон Вито. На пръв поглед изглеждаше, че всички ядат пица!

Но като се замислихме, видяхме че пица ядат гладни и заети (или пък мързеливи) фенове на топлата храна.

 

Проучване и оптимизация на вашата видео реклама 

25-iStock_000004333554Medium

Идеята е доста близка до оптимизирането на уебсайта ви. Вашата видео реклама трябва да съдържа ключови думи и фрази за вашата ниша, които да я направят лесно откриваема за потенциалните ви клиенти.

За целта можете да използвате инструмента за ключови думи на Google.

Можете да изберете специфична ниша и да видите всички търсени термини, релевантни за нея. Проучването може да отнеме време, но правилният избор на фраза би се изплатил в пъти.

Ще покрием темата за оптимизация и анализа на  в бъдещите ни блог-постове.

 

***Абонирайте се за нашия бюлетин (безплатно е)***

video advertising; видео реклама

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

Оставете коментар