Видео реклама – грешките, които избягваме

June 6, 2013

Съвременната видео реклама и онлайн видео маркетингът набират скорост от няколко години насам. Въпреки това рекламодателите все още правят грешки при използването на тези мощни оръжия. След като една компания направи сериозна инвестиция във видео реклама за бранда си, последното нещо, което иска е да не бъде използвано максимално добре. Така че, ако сте завършили с процеса си на продукция, най-важното тепърва предстои. Трябва да стигнете до зрителите си по правилния начин и да им оставите добро впечатление. Отдолу сме изброили няколко от най-срещаните грешки.

Аутоплейвидео реклама

Няма нищо, което един зрител мрази повече от това да търси бутона за пауза на вашата видео реклама, след като е отворил уебсайта ви. Рекламиращите трябва да се съобразяват със евентуално усиления звук на колоните на посетителя и с факта, че някои хора обичат да четат текста преди да гледат видеото. Аутоплей нервира хората и създава негативното мнение за натрапчивост на бранда ви. Молим ви – изключете го.

Тайминг

3d small people - alarm clock

Понякога компаниите не се съобразяват с времето, в което маркетират видеата си. Видео реклама на мляко с какао пуснато в 11 часа вечерта не би ефекта на същото видео пуснато в 9 часа сутринта. Също така самата дължина на клипа е от значение. Някои продукти се нуждаят от кратка видео реклама, докато други се нуждаят от дълги. Никой не обича да му разтягат лукуми.

Стратеги

Преди да се потопите в топлите води на видео маркетинга, трябва да имате цялостно изготвена стратегия за вашата видео реклама. Не може всички видеа да се третират по един и същ начин. Може да имате видео реклама, видео обяснение, видео препоръка или продуктово видео, но трябва да сте напълно наясно, че всяко едно от тях е създадено с различна цел и пътя до нея е различен.

Локация

Целата на вашата видео реклама е да бъде на видно място във вашия уебсайт и да заема достатъчно голямо пространство, което да му заслужи вниманието на посетителите. Страничните банери са малки, несъразмерни и по дефолт хората не им обръщат внимание, което ги прави неподходящо място за видео. Вашата видео реклама ви не трябва да бъде измествана встрани.

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

Оставете коментар