Онлайн видео реклама – Как да създадете вашата онлайн видео реклама?

July 9, 2013

продуктово видео, видео рекламаИзползването на онлайн видео реклама е сигурен начин да изпъкнем пред конкурентите си и да спечелим доверието на потенциалните клиенти.

Но ако наистина искаме да сме успешни е необходимо да сме наясно, че няма как да се харесаме на всеки вкус.

При използването на онлайн видео реклама е важно да познаваме максимално целевата си група и да конкретизираме колкото се може по-тесен кръг от хора, които искаме да направим щастливи.

За да се създадеде успешна онлайн видео реклама е необходимо да се изготви подробен профил потенциалните клиенти, включващ тяхната възраст, пол, характер, предпочитания, начин на мислене и изразяване.

При маркетирането на продукт или услуга е жизнено важно да вземем предвид на първо място за кого точно ще е предназначен нашата онлайн видео реклама и на кого точно говорим чрез нея.


Всяка аудитория реагира на различни неща и избраният подход трябва да е в собъразен с вкуса й.  Но как на практика се прилага това знание за клиента по време на продукцията?

Скрипт за видео рекламавидео реклама

Сценарият е гръбнакът на всяка бизнес анимация. От него започва всичко и ако разполагаме с наистина качествена концеция, сме една крачка по-близо до създаването на елитна продукция.

Знаейки характеристиките на целевата си група, ще можем да подберем правилните думи и символи за нашата онлайн видео реклама, така че тя да въздейства възможно най-силно.

Например ако избараната от нас аудитория са IT специалисти. В нашата реклама трябва да говорим, на техния език с техните думи. Удачно е да преплетем в нея специфични термини като код, езици за програмиране, база данни…

Целта не е да я направим достъпно за масовия зрител, а да накараме хората от целевата ни група да се почувстват обгрижвани и специални чрез нашата онлайн видео реклама.

 

Музика за видео рекламаонлайн видео реклама

Тя също трябва да се съобрази с таргет групата при продуцирането на онлайн видео реклама.

Музиката е изключително силно средство за внушение на настроения и емоции. Когато знаем на кого продаваме и познаваме вкуса му, ще изберем най-удачната мелодия за фон за нашата реклама.

Идеален пример е клипът, който направихме за Spy.bg, където музиката е изключително динамична и вдигаща адреналина по един шпионски начин. Целта на тази онлайн видео реклама е да се продава на хора, желаещи защита и сигурност чрез шпионско обурудване. 

 

Анимациия на вашата видео рекламаVideo for a website; онлайн видео реклама, видео реклама

Това включва всеки един визулен елемент на една онлайн видео реклама – от формата, през изображенията и ефектите, чак до преобладаващата цветова гама и форми. Тук детайлите са най-важното нещо и дреболиите си казват думата.

Познавайки нишата си и начина на мислене на публиката си, ще изберем такъв модел за нашата онлайн видео реклама, който да грабне вниманието на правилните хора по правилния начин. 

Например ако се  стремим към финансисти и  предлагаме вид счетоводен софтуер, то добра идея е в нашата онлайн видео реклама да включим динамични графики, данни, статистики и числа, защото тези хора ги обожават и са се отдали на тях. Важно е да провокираме конкретни хора, а не всеки случайно гледащ видеото.

Действително всичко се основава на принципа винаги да си наясно накъде отиваш. Една онлайн видео  реклама обяснява нещо и напълно се обезмися, ако не знаем на чии въпроси отговоряме. Изготвянето на профил на целавата аудитория е ключов момент, от който зависи успехът на продукцията.

 

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

2 Comments

 1. Иван Мисалев July 9, 2013

  Според мен една видео реклама за интернет трябва да се различава от видео рекламата за телевизията. Разликата е че по телевизията ни натрапвят рекламата, докато по интернет потребителят избира дали ще я гледа или не. Добрата видеореклама трябва да дава информация за продукта и услугата и да бъде забавна.

  reply
  • Lyuboslav July 10, 2013

   Напълно съм съгласен, Иване. За това винаги се стремим да се различаваме от телевизионните реклами възможно най-много. Разбираме, че това е причината хората да предпочитат да прекарват времето си в интернет, вместо пред телевизора.

   reply

Оставете коментар