Онлайн видео: Как онлайн видео дистрибуцията променя маркетинга

November 30, 2014


Според онлайн видео статистиката на Invodo през декември 2013 над 182.2 милиона човека в Америка са гледали над 38.7 милиарда видеа онлайн. И тези цифри се увеличават експоненциално, докато наближаваме началото на 2015 година.
онлайн видео

 

Друга статистика от Cisco Global Cloud Index твърди, че онлайн видео трафикът ще съставя 69% от целия потребителски трафик в интернет през 2017 година.

Това означава само едно. Трябва да се подготвите за интеграцията на онлайн видео в маркетинговия си микс, ако все още не сте го направили.

За това сме събрали някои от най-важните причини, които обясняват ефективността на онлайн видеото като маркетингов инструмент.

 

1) Ефективното онлайн видео ангажира зрителите и повишава конверсиите

Онлайн видео съдържанието е основна причина за повече прекарано време на даден уебсайт. Потребителите прекарват средно две минути повече отколкото когато няма налично видео в страницата.

Според comScore, посетителите са с 64% по-склонни да купят продукт или услуга, ако имат на разположение видео. Това е причината добре изработеното онлайн видео да повишава конверсиите на лендинг страниците и онлайн магазините.

 

2) Генерират повече органичен трафик към вашия уебсайт

Когато градите вашия сайт го правите с цел да бъде посетен от възможно най-много потенциални клиенти.

Google разпознава всяко онлайн видео в сайта ви като ваше съдържание и е много по-склонен да препрати посетителите към вас, отколкото към сайт с по-малко или неангажиращо съдържание.От друга страна присъствието на ваше онлайн видео в търсачка като YouTube е предпоставка да бъдете намерени от още повече потенциални клиенти, които търсят инструкционни видеа, продуктови или обясняващи видеа с вашата ключова дума.

 

3) Потребителите на смартфони и мобилни устройства предпочитат видео съдържание

С нарастването на броя на потребителите на мобилни устройства и достъп до интернет, бизнесът е принуден да се адаптира чрез нови маркетингови стратегии.онлайн видео

Разбирането на факта, че потребителите със смартфон предпочитат онлайн видео съдържанието пред миниатютен текст на малък екран е предимство на иновативните бизнеси.

От друга страна пък добре изработените визуални ефекти задържат посетителите повече време на страницата.

Колкото повече време посетителите се фокусират върху бранда ви, толкова по-вероятно е да станат клиенти.

 

4) Вашето онлайн видео предлага емоционален аспект

Онлайн видеата предлагат начин да общувате с потенциалните си клиенти на по-лично ниво. Представете си кратко 60-секундно видео, което показва на посетителите ви какво ви прави уникални и ги подбужда към действие.

Компании като MailChimp дори използват инструкционни видеа, за да покажат на потребителите си точно как да използват услугите им.


Според проучванията 85% от хората са склонни да гледат онлайн видео, ако им помогне да придобият повече информация за вашият продукт или услуга.

 

5) Видеата се споделят

Тъй като онлайн видеата са съдържание, което се споделя, могат да бъдат използвани като канал за контакт с повече потенциални клиенти в социалните медии.

онлайн видео

Големите платформи като Facebook и Twitter са по-адаптирани към видео съдържанието от всякога.

Игрите с награди, полезната информация и промоционалните видеа работят страхотно в соцциалните медии.

 

6) Видеата ви дават предимство пред конкурентите

Добре продуцираното онлайн видео помага да запълните празнината в доверието между вас и новите посетители. Това се отразява масивно в резултатите на електронната търговия.

Според проучванията 87% от онлайн потребителите възприемат за лидер бранда, който им предоставя най-много и най-адекватна информация по интерактивен начин. Това спомага за изграждането на лоялни клиенти и препоръки от уста на уста.

Няма спор относно ролята на вашето онлайн видео в маркетинга и позитивните ефекти от него.

 

Ако сте готови да го интегрирате, но имате нужда от консултация – свържете се с нас!

 

 

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

Оставете коментар