Промоционално видео: Техники за повече трафик към промоционално видео

September 23, 2014

Дори след като сте продуцирали страхотно промоционално видео, трябва да сте сигурни, че сте оптимизирали  визуалния наратив на страницата, на която видеото се намира.

Простото поставяне на произволна страница просто не е достатъчно – останалото съдърание трябва да допълва и да работи с едно промоционално видео.

Ето къде можете да се посъветвате с копирайтърите на някои от най-успешните уеб списания и блогове. Тяхните публикации създават любопитство, за да накарат читателите им да кликнат на линка или промоционалното видео в статията им.

Въпреки, че най-често това се наблюдава при писането на заглавията на публикациите, същият похват може да бъде използван и в самото съдържание. (Ако някога сте кликвали на заглавие на статия, която просто ви се струва интересна, но не ви засяга пряко, значи знаете как любопитството при четенето на статии работи.)

Независимо дали любопитството се създава в заглавието или в съдържанието на страницата, са нужни два компонента – съдържанието, което създава любопитство и съдържание, което отговаря на него.

Това означава, че ще трябва да погледнете съдържанието си и да го разделите на:

а) Съдържание, което задава въпроси относно теми, които интересуват аудиторията ви.

б) Съдържание, което отговаря на въпросите.

След като сте го направили, трябва да публикувате своето онлайн видео по начин, който ефективно създава любопитство.

Ето няколко съвета как да събудите любопитството на посетителите си относно вашето промоционално видео и как да ги накарате да го гледат:

1. Допълнете вашето промоционално видео със страхотен текст (заглавие).

Заглавието има огромно влияние върху кликовете, които вашето промоционално видео ще привлече.

Задайте неустоими въпроси или шокиращи твърдения. Не е нужно да стигате до крайности, подобни на тази:
 промоционално видео

Въпроси, които силно интересуват зрителите ви и могат да бъдат разгадани само след гледането на вашето промоционално видео. Идеята е да превърнете видеото си в „наградата“, която задоволява проявеното любопитство, събудено от зададените въпроси. Напишете заглавието си включвайки ползите, които вашия бизнес предоставя на клиентите ви. 


2. Изберете изкушаващ тъмбнейл за вашето промоционално видео.

Тъмбнейл с изображение на продукта ви може да увеличи кликовете на видеото ви с до 450%.

 

Ако сложите логото си като тъмбнейл ще стане ясно на всеки, който го види кой е направил видеото, но това не означава, че видеото ви ще привлече кликове и гледания.

промоционално видео; промо видео 

Ако обаче изберете интересен кадър, който да кара зрителите да се запитат „какво се случва тук?“, вероятността да кликнат на промоционалното видео и да го изгледат (дори само за да видят какво се случва в конкретната сцена) става много по-голяма.

За това внимателно потърсете кадри във видеото си, които грабват вниманието.  Картина от динамична сцена или такава, която показва интригуваща случка между два (анимационни) героя, дори кадър „преди и след“ са добра идея за тъмбнейл. 


3. Интегрирайте промоционалното видео в дизайна на главната страница.

Правилната позиция в пространството допринася за вниманието, което видеото ви ще получи.

Да го ембеднете на главната страница е само първата стъпка. Внимателното позициониране е много важно. Ако сте задали въпрос или говорите за промо видеото си – нека плейъра бъде наблизко и на видимо място.

промо видео; промоционално видео

Най-добрата позиция на експлейнър видеото ви на главната страница е централно или вдясно.  Бутоните за действие или формулярът за попълване трябва да бъдат на видно място до видеото. 


4. Махнете разсейващите елементи около промоционалното си видео.

Фокусирайте вниманието на потенциалните ви клиенти.

Когато на страницата няма нищо освен един голям бутон „Watch Video” в горната част, единственият начин зрителите да задоволят любопитството си е да го натиснат.

В този пример LessonМate ни казват:
„The best way for schools to share student progress and connect with families”.

промо видео

Като зрители, веднага започваме да се чудим какво точно е това, но поради позицията на видео точно под твърдението им (заедно с бутон за гледане, който ярко контрастира на фона) можем да задоволим любопитството си веднага като изгледаме видеото.

Също забележете как единствения друг главен елемент, бутонът за започване на безплатен тест (free trial) е разположен точно до бутонът „Watch the video” с не толкова контрастиращ цвят, но все пак забележим. Това предразполага зрителите веднъж щом изгледат вашето промоционално видео да продължат, изпробвайки безплатната версия.

Ако сте готови да интегрирате видеото в маркетиновия си микс, но имате нужда от консултация – свържете се с нас!

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

Оставете коментар