Стартъп Видео – Класация Топ 10! Кои са най-добрите и защо?

December 9, 2013

стартъп видеоСлед дълго пътуване с коли по осми декемви и слушане на “Топ 20 хита за 2013 година” се вдъхновихме да съставим наш списък на тема “Топ 10 Стартъп Видеа”.

Всяко едно от тях успешно обяснява и предава посланието на съответния стартъп за 2 минути или по-малко.

Определено можете да черпите креативни идеи  за вашето стартъп видео!

Без повече увъртане, ето ги нашите Топ 10!

#10 DropBox 

Уеб видеото на дропбокс е колкото старо (създадено през 2009г.), толкова и известно. Една от първите истински ефективни стартъп видео кампании. Дори днес, това видео продължава да генерира трафик и продажби за

DropBox.

#9 Litmus Email Previews

Litmus обясняват как супер нинджите на имейл маркетинга могат да видят как техните съобщения биха изглеждали на всички платформи и браузъри, преди дори да натиснат “Изпрати”. Всичко това е събрано в минута и четиринайсет секунди. Готино видео, полезен стартъп!


 

#8 IT-MAN (8-битово)

Едно продуктово видео на Panorama9! Кой не обожава осем-битовите телевизионни игри? Супер марио, танкчетата, каква носталгия…  Като видяхме това стартъп видео, просто не можахме да устоим да не го споделим! А войсовъра и звуковия дизайн само прибавят към преживяването.


#7 Spotify

Когато Spotify се “приземи” в САЩ, пуснаха страхотно, будещо интерес видео, за да промотират музикалната си апликация. Липсата на войсовър и наличието само на музика и забавна анимация определено го отличават от типичното уеб видео, но са в синхрон с целите на приложението.

 

#6 Groupon

Анимираното видео на Groupon е направено в Чикаго и е доказателство, че можеш да обясниш всичко в минута и половина. Страхотен визуален дизайн и анимация.


#5 Crazy Egg

Crazy Egg предлагат софтуерен инструмент, който визуализира къде посетителите на уебсайтове кликат. Тяхното стартъп видео е продуцирано от Демо Дък.

#4 Airbnb

Видеото на Airbnb e продуцирано от талантите на Sandwich Video. Страхотен пример за симбиозата между заснети кадри и анимация.

#3 PadMapper

Едно стартъп видео, много хумор и ангажирана целева аудитория. Ефектът от видеото на PadMapper заслужава завиждане.


#2 ZenCash

Видеото на ZenCash има уникален ръчно нарисуван стил, който наистина привлича зрителите. От ЗенКеш споделят, че 75% от посетителите на сайта си пускат видеото и го гледат до края.


#1 Mint

Определено едно страхотно стартъп видео. Mint могат да се похвалят с едно от най-добрите уеб видеа, а и от нашия опит – много клиенти говорят за него,  когато поръчват своето.

Убедете се сами:

 

Гледайки тези видеа, може да разпознаете няколко елемента, които се повтарят във всяко видео. Ето няколко, които ние забелязахме: 

– Малко хумор може да бъде перфектен начин да задържите вниманието на хората.

– Наблегнете на проблема и болката, която потенциалните ви клиенти изпитват.

– Добре е да използвате интересни визуализации, за да държите зрителите си концентрирани.

– Ако е възможно, покажете продукта или услугата си в действие. Хората обичат демонстрациите. 

– Повечето видеа в списъка са с продължителност по-малко от 2 минути.

Ако сме изпуснали някой извод, споделете го с нас в коментарите отдолу!

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

Оставете коментар