Уеб видео: Емоцията във вашето уеб видео – Кога, Как и Защо?

June 6, 2013

Как да използвате емоция във вашето уеб видео?

Когато създавате  уеб видео обяснение е нужно да помислите добре каква емоция искате да предадете на зрителите си. Може да не изглежда като най-важният елемент от вашето уеб видео, но е много важен за начина, по който зрителите ви виждат и възприемат.

Ако използвате емоцията по грешен начин, това може да накара хората да затворят вашето уеб видео още преди средата му и да го лиши от вирусен ефект.

Нека прегледаме няколко правилни и няколко грешни подхода преди да разплачем зрителите. 

Създайте вашето уеб видео вдъхновяващо и впечатляващо.

Имате сравнително кратък период от време да впечатлите зрителите си и да задържите тяхното внимание. За да постигнете целите си е важно уеб видеото ви да е с приповдигнат тон, и да бъде достатъчно вълнуващо, за да ги преведе през цялата дължина на видеото до призива ви за действие.

Не бъдете прекалено драматични.уеб видео

Това може и да звучи като точно обратното на това, което казахме, но има тънка граница. Когато продавате компютърен софтуер не е добра идея да ни карате да се бунтуваме срещу наложените от обществото норми и да се борим за революция.

В случая би било по-подходящо клипът да има спокоен тон с нотка на вълнение.

Предайте ентусиазма си чрез вашето уеб видео.

Това е същата онази бизнес идея, заради която не сте спали, дали сте й всичко от себе си и сте успяли. Накарайте и зрителите ви да го почувстват. За тях никак не е трудно да разберат кой прави бизнес заради парите и кой го прави заради каузата си. И винаги са много по-склонни да се доверят на втория тип бизнеси.

Никой не иска да работите за неговия чек, хората искат да работите заради самите вас. Покажете амбицията си чрез вашето уеб видео.

Не бъдете скучни.уеб видео

Най-ужасното нещо е да изгледаш уеб видео, в което просто се говори. Дава на продукта ви лошо първо впечатление. Целта на уеб видеото е да си говори СЪС зрителите, а не да говори НА зрителите. Такава грешка може да ви коства затварянето на вашето уеб видео преди призива ви за действие.

При писане на сценарий лимитирайте термините и техническия жаргон до минимум, не вкарвайте огромни абзаци с текст в анимацията и абсолютно НЕ на монотонните гласове.

Внимавайте с хумора.

Хуморът е нож с две остриета. Случвало ли ви се е да кажете виц и да сте единствения, който се смее? Има голям шанс това да се случи и във вашето уеб видео, за това преди да вмъкнете някоя шега във скрипта е хубаво да я кажете на няколко ваши клиента и да анализирате реакциите им. Но когато го направите правилно, шегата може да ви спечели много точки. 

Емоцията е много подценявана, но изклютително важна част от уеб видеото ви. Ако смятате, че сте прекалено въодушевени за видеото на бизнеса ви, когато е готово го пуснете на ваш приятел и поискайте мнението му.

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

Оставете коментар