Шестте най-успешни типа видео кампании със заснето видео

August 6, 2013

Видео рекламата, както всяка една маркетингова инициатива на вашия бизнес изисква дефиниране на конкретни бизнес цели, които да ви ръководят по време на целия процес.

Важно е да разполагате с подробен профил на вашите клиенти,  да знаете какво съдържание е най-уместно и коя платформа за споделяне е най-удачна. Всичко в стратегията трябва да е синхронизирано и съобразено, за да се постигне максимален резултат.

Днес ще ви представим списък с успешни начини за използване на видео от успешни в своята ниша бизнеси.

 

Разказване на история чрез видео

Вероятно вашата идея и кауза имат своя уникална вълнуваща история. Защо да не я споделите с хората чрез видео? Това е прекрасен начин да установите искрена връзка с клиентите си и да задълбочите отношенията си с тях.

Обяснете как е започнало всичко и какво ви е вдъхновило да се захванете с бизнеса си. Споделете как сте се разраснали и какви трудности сте преодоляли, за да сте днес пред тях. Видеото ви трябва да накара хората да усетят страстта, която влагате заради тях.

Целта е да създадете неповторимо усещане за близост, съпричастност към мисията ви и  автентичност.

 

На живо от офиса

Всеки бранд се стреми да се наложи като лидер в своята индустрия. Успешен начин да изпъкнете в това отношение е да използвате видео, за да “разглобите” компанията си пред клиентите си и да демонстрирате процеса си на работа.

Може да направите индивидуална видео визитка на всеки един от членовете на екипа си. Разкажете историята им, покажете как те допринасят със своите експертни умения и искрен ентусиазъм за успеха на бизнеса ви.

Алтернативен вариант е видео-обиколка на  офиса, където творите магията си. Разходете зрителите из красивия си интериор и демонстрирайте как всичко е изпипано с грижа и внимание.

В случая се стремите да свържете продукта или услугата си с реални личности, което гради огромно доверие.

 

Обслужване на клиента

Отмина времето, когато при проблем с даден продукт,  хората се свързваха за помощ по телефона с представител на съответната фирма.  Днес много бизнеси започват да се възползват от силата на социалните медии, за да доставят мигновени решения на проблеми, оплаквания и въпроси от страна на потребителите си.

Добър пример е Warby Parker. Те са компания,  която продава маркови очила, прилага изключително успешен модел за обслужване. Те получават запитвания и отзиви от клиенти на своя Twitter профил и след това персонално им отговарят чрез видео. Това е прекрасен начин за изграждане доверие и лоялност. Към днешна дата каналът им в YouTube има над 1.400 видеа  като всяко едно от тях е адресирано до уникален потребител.

 

Вирусно съдържание

Целта е да се създаде нещо полезно, изненадващо или ядосващо, което ще впечатли хората и щe ги провокира да го споделят. Отличен пример е скокът от стратосферата на Феликс Баумгартнер, спонсориран от Red Bull. С това видео фирмата за енергийни напитки постигна небивал успех.

Проблемът е, че не всяки бизнес има бюджета да създаде подобно видео, което да взриви уеб пространството. Спасението е оригинален подход и креативност. Видео продукцията на Dove е елегантно и достъпно решение, което въздейства на дълбоко емоционално ниво.

 

Отзиви от клиенти

Този метод е извънредно ефективен. Видео, в което ваш доволен клиент разказва колко много сте му помогнали и едновременно с това горещо ви препоръчва – БЕЗЦЕННО! Форматът напомня на интервю, а самата практика е изключително ползотворна, защото хора споделят опит от първа ръка. Както експертите по маркетинг казват: „ Няма по-добър рекламатор от доволния клиент“

Надяваме се, че отново сме ви били полезни.

***Абонирайте се за нашия бюлетин (безплатно е)***

video advertising; видео реклама

 

Благодарим ви! Моля, проверете пощенската си кутия за e-mail потвърждение.
Абонирайте се за Spider Videos!

Оставете коментар